anders-gustafsson.se
hem erfarenhet utbildning fritid kontakt
Anders Gustafsson

Fritid

Allt här i livet handlar inte om jobb. Här nedan berättar jag lite om vad jag gör när jag är ledig.

Löpning

Jag älskar att springa. Det är bland det absolut bästa jag vet, och därför är det inte så konstigt att jag lägger ner en hel del tid på detta. Hur mycket jag tränar varierar lite beroende på tiden på året, men jag försöker att hålla mig kring 3-4 träningar i veckan, mer eller mindre året runt.

Sedan min son Emil föddes i november 2006 har det varit lite svårare att träna på samma sätt som tidigare, men det går alldeles utmärkt att hålla på med löpning även som småbarnsförälder. Är man bara lite flexibel går det alltid att hitta någon lucka då man kan sticka ut och springa ett tag.

Jag har sprungit Stockholm Marathon tre gånger och Lidingöloppet två gånger. 2006 hann jag med båda loppen. I år har jag haft lite mindre tid till träning, men jag har förhoppningar om att springa Lidingöloppet även i år.

Musik

Musik har sedan en lång tid varit en viktig del av mitt liv. Jag lyssnar ganska mycket på musik, och får väl lov att säga att jag är en allätare i den meningen att jag lyssnar på musik från de flesta olika genrer. Dock är jag ganska kräsen ska tilläggas.

Förutom att lyssna på musik spelar jag även själv. Mitt huvudinstrument är gitarr, men jag spelar gärna piano också när jag har möjlighet till det.

Datorer

Jag gillar att sitta framför datorn och pyssla när jag får lite tid över. Internet är till exempel ett utomordentligt sätt att hålla kontakten med sina vänner, när alla flyttar omkring hela tiden. Datorn är också ett bra redskap för kreativt skapande som jag exempelvis använder för bildbehandling, hemsideskapande och textskrivande. Utbildning i all ära, men mycket av det jag kan om datorer har jag lärt mig på egen hand. Håller man på tillräckligt mycket med något blir man för eller senare bra på det.

Böcker

Jag läser en hel del böcker. Även här är jag något av en allätare och har svårt att peka ut någon speciell favorit. Jag gillar allt från klassiker som Strindberg och Dostojevskij till mer moderna författare som Douglas Coupeland och Jonas Hassen Khemiri, och jag läser gärna både skön- och facklitteratur.